1. Terug |

LEEF Palmbladproducten zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar verfraaien ook ieder feest met hun hoogwaardige materiaal en unieke design. Of het nu gaat om een feest of barbecue, palmblad borden, schalen en kommen kunnen op vele manieren worden gebruikt en overtuigt met stijl en kwaliteit!

Cradle-to-Cradle principe

Alle LEEF-producten zijn 100% natuurlijk, onbehandeld, composteerbaar en duurzaam geproduceerd. Trouw aan het leenprincipe van de natuur, gebruikt LEEF de reeds afgevallen bladeren van de arecapalm, die wordt geplant voor de productie van betelnoten (geen verband met de palmolieproductie). De bladeren vallen vier keer per jaar vanzelf op de grond, waar ze gewoonlijk als landbouwafval worden verbrand. Voor LEEF worden ze verzameld en eerst in de zon gedroogd. Daarna worden ze met water gereinigd en met behulp van druk en warmte in de gewenste vormen geperst. Het gebruikte water wordt opgevangen, behandeld en hergebruikt.

Van nature resistent

Palmbladproducten zijn van nature zeer resistent en zijn zelfs bestand tegen hete soep en vettig voedsel. Ze zijn geschikt voor gebruik in de oven (tot 180 graden), magnetron of koelkast en vriesvak. Muffins en pizza’s kunnen dus worden gebakken en direct in het palmblad worden geserveerd.

Palmblad servies: duurzaam geproduceerd

Palmblad wegwerpservies is 100% natuurlijk, biologisch afbreekbaar en eerlijk en duurzaam geproduceerd. Na gebruik kun je onze producten veilig weggooien in de organische afvalbak of zelfs bij het tuincompost. DisposableDirect tip: Snijd of scheur het bord of schaal eerst in kleine stukjes, dan composteert het nog een stuk sneller.

Eerlijke & sociale productie

LEEF helpt kleine boeren een duurzaam economisch model op te bouwen op het Indiase platteland - ver van de stedelijke centra - waar hulp het hardst nodig is. Daarbij werkt het LEEF-team vooral met vrouwen, omdat zij daar vaak weinig kansen op werk vinden. Inmiddels zijn al meer dan 500 eerlijke banen voor vrouwelijke werknemers in India veiliggesteld. De duurzaamheid en eerlijkheid van hun productie is gecertificeerd als Maatschappelijk Verantwoord door de SA8000:2014 norm.

Red het regenwoud

Met de LEEF palmblad producten uit onze webshop vermindert je niet alleen plastic afval, maar beschermt je ook het bedreigde regenwoud tegen ontbossing voor toekomstige generaties. Of het nu gaat om een bord of een kom, elk palmbladproduct beschermt op lange termijn één vierkante meter regenwoud tegen ontbossing. Via LEEF unlimited wordt al vele jaren nauw samengewerkt met de wereldwijd actieve non-profitorganisatie World Land Trust. Op die manier behoudt LEEF vitale bossen en sluit het de cirkel om de natuurlijke aanvoer van palmblad in stand te houden.

{{ message }}