Categorie
  • Aluminiumfolie
  • Vershoudfolie

Vershoudfolie

Als je eten bereid, dan kan je niet zonder: vershoudfolie. Efficiënt om je voedsel te beschermen tegen uitdroging, beestjes, vocht en stof. Daarnaast voorkomt vershoudfolie dat er tijdens het afkoelen een vel ontstaat op bijvoorbeeld soep of banketbakkersroom. Daarom mag dit type folie in de professionele keuken niet ontbreken. PackagingDirect heeft speciaal voor jou een assortiment met verschillende soorten folie in diverse formaten samengesteld om de kwaliteit van jouw producten te beschermen.

De voordelen van vershoudfolie

De naam zegt het al, vershoudfolie houdt je voedsel vers. Dat kan, omdat het folie lucht- en vochtdicht is. Zo kan het voedsel niet uitdrogen en andersom kan er ook geen vocht en lucht bij het voedsel komen. Je kan het voedsel dus langer bewaren en het behoudt langer zijn kwaliteit. Daarnaast kleeft het verhoudfolie aan elkaar en is het rekbaar. Je kan het dus makkelijk om de rand van een bank spannen en in elkaar vouwen, zodat het goed blijft zitten Maar het folie is ook gemakkelijk weer te verwijderen. Bovendien is het doorzichtig, zodat je altijd zicht hebt op de inhoud en je niet nodeloos deksels open hoeft te maken om de inhoud te bekijken.

Vershoudfolie professioneel

Standaard vershoudfolie, zoals je het ook in de supermarkt vindt, is meestal dertig centimeter breed. Dat is in de thuiskeuken vaak voldoende om voedsel goed af te kunnen dekken, desnoods gebruik je twee stroken en laat je deze aan elkaar kleven. In de professionele keuken is efficiënt kunnen werken echter veel belangrijker. Daarom is vershoudfolie professioneel verkrijgbaar in verschillende maten. Zo heb je altijd de juiste breedte om jouw pannen, bakken en voedingsmiddelen op de juiste manier met folie te bekleden. Daarnaast is er speciaal vershoudfolie professioneel. Deze folie is bestand tegen hitte en vrieskou. Je kan dit folie dus ook gebruiken in de diepvries en in de oven. Als jouw voedingsmiddelen beschermd moeten worden, maar wel wat vocht kwijt moeten kunnen, is er speciaal geperforeerd vershoudfolie. Je voedsel is dan wel beschermd, maar kan ook nog ademen.

Soorten vershoudfolie bij PackagingDirect

Het vershoudfolie bij PackagingDirect is verkrijgbaar in verschillende formaten. Van de standaardmaat van 30 centimeter breedte tot maar liefst zestig centimeter breed. Kies het formaat dat het beste aansluit op jouw bakken en producten. Het folie op de rol is meestal 300 meter lang of langer. Verder kan je kiezen voor folie in een doos met een ingebouwd scheurrandje. Hierdoor kan je het folie overal in de keuken en daarbuiten gebruiken, omdat je het eenvoudig met je meeneemt. Het risico is echter wel, dat iedereen de rol vershoudfolie laat slingeren. Dat voorkom je met een dispenser. Hierin plaats je de rol, zodat je hem op dezelfde plek en op een hygiënische manier kan bewaren. De dispenser is voorzien van een rand, waarlangs je het folie eenvoudig kan scheuren. Vind je het lastig om het folie te scheuren. Dan zijn er ook voorgesneden vellen op een rol verkrijgbaar om het voedsel snel en efficiënt te verpakken.

Vershoudfolie professioneel bestellen

Vershoudfolie professioneel bestellen is heel eenvoudig. Je kiest het formaat en de uitvoering van jouw voorkeur en voegt het artikel toe in je winkelwagen. Let daarbij meteen op de kwantumkorting. Bij sommige varianten krijg je namelijk korting als je meerdere rollen tegelijk bestelt. Als je jouw bestelling bij ons plaatst, gaan we meteen voor je aan de slag. Als je voor 13:00 uur bestelt, versturen we jouw bestelling nog dezelfde dag. Als het aan ons ligt, zit jij dus nooit meer zonder verhoudfolie.